Ihmisläheistä vyöhyketerapiaa, kuumakivihierontaa ja muita palveluja Ulvilassa

Varaa aika

Vyöhyketerapia Taina Löytökorpi tarjoaa laadukkaat ja ihmisläheiset vyöhyketerapiapalvelut Ulvilan, Porin sekä lähiseudun asiakkuuksille.

Palveluihini kuuluvat:

  • vyöhyketerapia

  • äänimaljarentoutus

  • kuumakivihieronta.

Tutustu tällä sivulla palveluihini ja varaa aika Netti.fi-sivustolla tai kysy lisätietoja! Palvelen sinua mielelläni.

Vyöhyketerapia eli refleksologia

Vyöhyketerapiaa on käytetty hoitomuotona eri puolilla maailmaa jo vuosituhansia, ja sen juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä. Euroopan maista vyöhyketerapia tuli ensimmäisenä Saksaan ja sieltä edelleen Sveitsiin, Itävaltaan ja Englantiin. Suomessa on alettu tekemään näitä hoitoja 1970-luvulla.

 

Vyöhyketerapia on miellyttävä ja rentouttava hoito. Hoidan asiakasta pääasiassa jalkaterien alueelta. Käsittelen hieromalla ja painelemalla heijastealueita, joita löytyy jalkaterien lisäksi käsistä ja korvista. Elimistön toiminnalliset muutokset (vaivat) ilmenevät häiriöinä vastaavilla heijastealueilla. Vyöhyketerapeuttisen käsittelyn avulla saadaan aikaan muutoksia ja elpymistä kehossa, esimerkiksi hermostossa, verenkierossa ja imunestekierrossa. Hoidossa siis herätellään ja aktivoidaan keho toimimaan itse paremmalla teholla.

Meridiaanilinjat voidaan käsitellä vyöhyketerapiahoidon yhteydessä. Energian (Qi) tulee virrata kehossa esteettömästi. Jos energian virtaukseen tulee ongelmia, tulee tukos. Meridiaanien linjat ovat kuin ihmiskehon kartan pituuspiirejä. Meridiaanit voin käsitellä jaloista ja käsistä.

 

Aurikuloterapia eli korvien pistehoito on hyvä jatko vielä vyöhyketerapiahoidolle. Korvassa on nimittäin myös kaikille kehon osille ja elimille omat heijastealueet. Hoidossa asetetaan pienet laastarin palassa olevat siemenet tai magneetit niille alueille, mihin hoitovaikutusta halutaan (jatkuva ärsytys hoidettavalle alueelle). Korvan kautta hoidetaan esimerkiksi erilaisia kiputiloja, vatsaongelmia, allergioita ja unettomuutta.


Hoidon esteenä ovat kuume, kova flunssa, syöpäsairaus, elinsiirrännäinen, akuuttivaiheen mielenterveysongelmat, alkuraskauden aika, tuore rokotus tai jalkojen tuntovauriot diabeteksen takia. Ennen hoitoa kannattaa keskustella, jos sinulla on vaikeahoitoinen diabetes, pitkäkestoinen kilpirauhasongelma, elinsiirrännäinen, keinonivel tai sydämentahdistin.

Äänimaljarentoutus

Nepalilaiset munkit ovat kautta aikojen käyttäneet kauniisti soivia metallisia maljoja seremonioissa ja meditoinnissa. Eri sävelin soivat maljat vaikuttavat kehon eri kohtiin. Harmoniset äänet saavat aikaan todellisen syvärentoutuksen.


Soivien maljojen äänen värähtely vaikuttaa ilman ja alustan kautta; silloin vaikuttuvat erityisesti kuuloaisti ja aivot. Fyysinen värähtely hieroo solutasolla ihmistä, koska kehossamme on niin paljon vettä.


Yksilöhoidossa maljoja soitetaan asiakkaan päällä tai vieressä. Ryhmärentoutuksessa maataan lattialla alustoilla viltin alla ja ohjaaja soittaa maljoja samassa tilassa.

 

Äänimaljarentoutuksessa käytän kahta soitinta: merirumpua ja sadetikkua, joiden sointi tuo mieleen meren aallot ja sadepisarat.


Äänimaljahoidon esteinä ovat epilepsia ja sydämentahdistin.

Varaa aika

Kuumakivihieronta

Lempeä kuumakivihieronta on erittäin rentouttava hemmotteluhoito, jolla on runsaasti hyvinvointivaikutuksia. Kuumakivihieronnassa lihakset rentoutetaan lämmitettyjen luonnonkivien avulla. Lihaksia hierotaan lämpimillä ja sileillä basalttikivillä, joita on eri kokoisia ja joita käytetään hoidon aikana eri tekniikoilla. Hieronnassa käytetään öljyä.


Tämä käsittely rentouttaa jännittyneitä lihaksia, aktivoi aineenvaihduntaa ja erityisesti rentouttaa kehoa sekä mieltä. Sovitusti tämän hoidon yhteydessä voidaan käyttää myös imukuppeja eli tehdä myös kuivakuppaus kireille lihaksille.

Varaa aika

Monipuolista ja ihmisläheistä palvelua

Taina Löytökorpi on vyöhyketerapian vankka asiantuntija. Tutustu palveluihini ja kysy lisätietoja!